Symbolen op de verpakking van behang

Let op de kleur- en productienummers!

Ten eerste: op de rol staat ook altijd een productienummer vermeld. Bij de productie van behang is het vrijwel onmogelijk om er voor te zorgen dat de kleuren bij elke drukgang precies identiek zijn.

Let er daarom op als u behang koopt, dat de produktienummers van alle rollen hetzelfde zijn (meestal controleren onze medewerkers dit al even voor u). Dan kunt u er zeker van zijn dat de kleuren exact hetzelfde zijn.

Symbolen op de verpakking van behangrollen

Op de verpakking van uw behangrollen staan vrijwel altijd een aantal symbolen die de eigenschappen van het behang aangeven.

behangsymbolenPatroonloos (ook rapportloos genoemd, bijvoorbeeld effen of zacht gevlekt behang). De banen kunnen op elke hoogte tegen elkaar aan worden geplakt.

behangmerktekens

Recht patroon, (bijvoorbeeld verticale strepen). De banen kunnen op elke hoogte tegen elkaar aan worden geplakt.

behangmerktekens

Verspringend patroon (zoals stippen, bloemen en alle andere afbeeldingen). De banen moeten op specifieke plaatsen tegen elkaar aan geplakt.

behangmerktekens

Het patroon verspringt 1/3. Bij het afmeten en afknippen van de banen moet u rekening houden met deze afstand (zie werkwijze voor het <a href=\’Behang-Knippen.htm\’>afmeten en knippen </a>van behang).

behangmerktekens

In één richting verwerken. Een behangbaan heeft dan een boven- en een onderkant.

behangmerktekens

Om en om verwerken (ook storten genoemd). De behangbanen mogen of moeten afwisselend rechtop en ondersteboven naast elkaar beplakt worden.

behangmerktekens

Het patroon is 53 cm hoog. Bij het afmeten en afknippen van de banen moet u rekening houden met deze afstand (zie werkwijze voor het <a href=\’Behang-Knippen.htm\’>afmeten en knippen </a> van behang).

behangmerktekens

Dit behang is met water en spons af te nemen.

behangmerktekens

Dit behang is afwasbaar met spons en in water opgeloste, vloeibare alkalivrije synthetische zeep (bijvoorbeeld een vloeibaar handafwasmiddel). Andere oplosmiddelen, zoals spiritus, aceton, tetra enz. mogen NIET worden gebruikt.

behangmerktekens

Dit behang is afwasbaar met water en alle soorten zeep, waarbij geboend mag worden spons, doek of zachte borstel. Vetvlekken e.d. kunnen met wasbenzine worden behandeld.

behangmerktekens

Dit behang is stripbaar. De gehele behanglaag kan van de muur worden losgetrokken.

behangmerktekens

Dit behang is splijtbaar; de toplaag is gemakkelijk van de papieren onderlaag te verwijderen. De papieren onderlaag blijft op de muur achter. Deze kan als ondergrond dienen voor het nieuwe behang.

behangmerktekensBij dit behang smeert u niet het behang met lijm in, maar de wand.

 

behangmerktekens

Behanglijm moet na het insmeren altijd enige tijd intrekken. De aanbevolen inweektijd wordt door middel van sterren aangegeven.
een ster : 5 minuten
twee sterren : 10 minuten
drie sterren : 15 minuten

Het is belangrijk dat u zich aan deze tijden houdt (zie <a href=\’Lijm-Inweken.htm\’>werkwijze lijmen</a>).

behangmerktekens

Er is een bijpassende stof leverbaar.

 

behangmerktekens

De kleuren van dit behang vergelen of verbleken langzamerhand onder invloed van zonlicht. Dit is minder geschikt voor zonnige kamers.

behangmerktekens

Dit behang is kleurvast. De kleuren veranderen niet of nauwelijks onder invloed van zonlicht.